info over chiptuning, powerboxen en de mogelijkheden bij CTH
Bekijk onze nieuwe website op www.hamofa-performance.be
Bekijk onze nieuwe website op www.hamofa-performance.be

Informatie over chiptuning

Steeds meer mensen investeren in chiptuning om de prestaties van hun wagen te verbeteren. Bent u benieuwd wat chiptuning precies inhoudt en of dit ook interessant is voor uw wagen? Hier leest u meer over chiptuning en waar u op moet letten bij het kiezen van een betrouwbare chiptuner.

Hoe werkt chiptuning?

Het motormanagementsysteem (ECU oftewel Electronic Control Unit) van een voertuig is altijd voorzien van een digitaal geheugen die vol tabellen en rekenregels staat. De tabellen in het geheugen bevatten onder andere gegevens over de injectietijd van de wagen, maar ook over de voorontsteking van de auto, de koudloop verrijkingen van de auto en de toerentalregeling van de wagen in kwestie. De rekenregels die in het geheugen verwerkt zijn, bepalen hoe de tabellen gehanteerd worden. Door het toerental en de motorbelasting van de wagen uit te lezen met een testbank en diagnose materiaal, wordt de ontsteking en de injectietijd van de motor bepaald. Door hier correcties op uit te voeren (chiptuning) na het uitvoeren van uitgebreide metingen, wordt de motor verbeterd. Dit betekent dat de prestaties van de wagen zullen stijgen.
Samengevat: Chiptunen betreft het meten van waarden van een wagen, hier aanpassingen op doorvoeren en de prestaties van de auto in kwestie op deze manier verbeteren.

Betrouwbare chiptuning

De bovenstaande uitleg laat het simpel lijken. Dan kan iedereen toch chiptunen? Echter in realiteit is het chippen van uw auto, camper of lichte bedrijfwagen complexer. Voor een betrouwbare chiptuning is het belangrijk dat deze gebeurt met software op maat van uw wagen en zowel voor als na het chiptunen getest om een 4x4 vermogenstestbank. Chiptuning met een standaard softwarepakket, met of zonder testbank kan uw motor (ernstig) beschadigen. Door een professionele chiptuning op maat bent u er zeker van dat de motor van uw wagen optimaal werkt en u toch geniet van alle chiptuning voordelen.

Voordelen professionele chiptuning

Meer vermogen
Dalend brandstofverbruik
Betere rijervaring
Vlottere hernemingen
Minder belasting van de motor bij zware last (helling, aanhangwagen, caravan etc)
Minder traag bij zware last
De motor kan soepeler draaien
Geen aantasting van de levensduur
Chiptuning is niet zichtbaar langs de buitenkant

Chiptuning door C.T.H. Chiptuning

C.T.H. Chiptuning behoort ondertussen al meer dan 20 jaar tot de top van chiptuning in België en Nederland. Wij verbeteren de prestaties van uw wagen zodat deze prettiger, beter en zuiniger rijdt. Door te blijven investeren in ons materiaal en onze dienstverlening profiteert u van alle chiptuning voordelen, de beste & betrouwbare resultaten en garantie op uw chiptuning (incl. geschreven software upgrade).
Twijfelt u nog? Lees de rijervaringen van onze klanten
Ontdek de vermogenswinst voor uw wagen
C.T.H. Chiptuning buitenkant
meteen contact?
waar vindt u ons?
C.T.H. Chiptuning
Klein Siberiëstraat 1A
3900 Overpelt
Limburg, België
Openingsuren
Maandag 08:00u - 18:00u
Dinsdag 08:00u - 18:00u
Woensdag 08:00u - 18:00u
Donderdag 08:00u - 18:00u
Vrijdag 08:00u - 18:00u
Zaterdag 08:00u - 12:00u
Zondag gesloten
C.T.H. Chiptuning
by devenox