info over chiptuning, powerboxen en de mogelijkheden bij CTH

Bekijk onze nieuwe website op www.hamofa-performance.be
Bekijk onze nieuwe website op www.hamofa-performance.be

Algemene vragen over chiptuning

Wat is chiptuning en hoe werkt dit?
Elke injectiemotor is voorzien van een computer-ECU (Electronic Control Unit) die de ontsteking, de injectie en de lucht- brandstofverhouding regelt. Deze injectiesystemen vervangen de vroegere carburators. In de ECU zit een chip die de nodige werkingsparameters voor de motor bevat, deze bepaalt dus met andere woorden wanneer en hoeveel vermogen er vrijkomt. C.T.H Chiptuning programmeert deze chip opnieuw, zodat de motor een nieuw besturingsprogramma krijgt. Hierdoor kunnen we de paardenkracht (pk) en het koppel (Nm) laten stijgen.
Waarom chiptuning?
Een chiptuning verhoogt doelbewust de rijprestaties en de kracht van de motor: vooral de respons op lagere toeren (koppel) stijgt meestal spectaculair. Dit is niet alleen interessant voor het rijden in de bergen of met een aanhanger of caravan. U kan hierdoor ook vlotter inhalen zonder terug te schakelen. Daarnaast krijgt de wagen meestal een lager verbruik doordat deze minder inspanning moet leveren bij een normale of vlotte rijstijl. U hoeft namelijk uw gaspedaal minder diep in te duwen.
Wat zijn de voordelen van chiptuning?
Chiptuning door C.T.H. Chiptuning brengt enkele interessante voordelen met zich mee.
  1. Uw wagen krijgt meer vermogen
  2. Het brandstofverbruik zal dalen bij eenzelfde rijstijl
  3. Vlottere verplaatsing door het verkeer
  4. De motor kan soepeler draaien: als u kiest voor een professionele chiptuner zoals C.T.H. kunnen wij een betere vermogens- en koppelcurve creëren dan standaard
  5. Geen aantasting van de levensduur: doordat de autoconstructeurs zulke veilige marges instellen, zal chiptuning door C.T.H. de levensduur van uw motor niet aantasten
  6. Chiptuning is niet zichtbaar langs de buitenkant
Wat zijn de nadelen van chiptuning?
Professionele chiptuning door C.T.H. heeft geen nadelen. Indien een auto te oud, teveel km’s of de klant een te extreme vermogenstoename wenst, zullen wij altijd het juiste advies geven. Bij ons staat de betrouwbaarheid van de wagen altijd centraal. Daarom zullen wij geen voertuig chippen dat onze klant problemen kan opleveren.
Hoeveel kost chiptuning?
De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Kies uw voertuig om het te weten: bekijk overzicht Zoekt u een goedkope chiptuner? Dan is het niet nodig om verder te kijken, want C.T.H. Chiptuning is een van de goedkoopste tuners van de Benelux.
Kan chiptuning op diesel, benzine en gas?
Chiptuning is mogelijk voor auto’s met benzine injectiemotoren en voor wagens met turbo-dieselmotoren (elektronisch bestuurd).
Is chiptuning schadelijk voor de motor?
Chiptuning die wordt uitgevoerd door een specialist van C.T.H. Chiptuning is niet schadelijk voor uw motor. Wij hechten dan ook veel belang aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.

Vragen over bijkomende kosten door chiptuning

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie?
Bij de meeste merken blijft de fabrieksgarantie gewoon bestaan, simpelweg omdat een goed uitgevoerde chiptuning geen schadelijke gevolgen heeft voor de wagen. Er zijn zelfs al automerken die zelf chiptuning verkopen of autodealers die met C.T.H. Chiptuning samenwerken. Bent u toch niet zeker? Dan kan u een garantieverzekering bij C.T.H. nemen om zeker te zijn.
Zijn er zijn gevolgen voor de wegenbelasting?
Nee, de wegenbelasting wordt berekend op de fiscale PK’s van uw inschrijvingsbewijs en niet op basis van het (actuele) vermogen.
Zijn er gevolgen voor de verzekering door chiptuning?
Ja, omdat verzekeringen berekend worden aan de hand van het kW van het voertuig, moet u in principe uw verzekering aan laten passen na het uitvoeren van chiptuning. Door een chiptuning te laten plaatsen, verhoogt namelijk het aantal kW van uw wagen. Het is weliswaar uw eigen verantwoordelijkheid of u dit al dan niet aan uw verzekeringsmaatschappij meldt.
Welke verschillende manieren van chiptuning zijn er?
  1. Chiptuning via het vervangen van de EEPROM (chip).
  2. OBD tuning: Chiptuning via OBD heeft dezelfde werking als gewone chiptuning. Echter wordt de EEPROM (chip) niet vervangen, maar via de OBD diagnose stekker geherprogrammeerd. OBD tuning is bij de meeste wagens vanaf ongeveer 1998 mogelijk.
  3. Serial tuning: Serial tuning wordt ook wel bootmode of BDM genoemd. Bij serial tuning gebeurt het zelfde als bij een OBD tuning, maar met het verschil dat de ECU moet worden gedemonteerd. Serial tuning wordt doorgaans uitgevoerd bij wagens vanaf het bouwjaar 2009, meestal bij wagens die aan de euronorm 5 voldoen.

Vragen over een powerbox

Wat is het verschil tussen chiptuning en een powerbox?
Een powerbox is een kastje dat tussen de bedrading aangesloten wordt en de gegevens naar de motor ECU verandert. Bij een chiptuning wordt de ECU voorzien van nieuwe en door ons aangepaste software.
Wat zijn de voordelen van een powerbox?
Een powerbox is eenvoudig door iedereen te plaatsen en te verwijderen. Bij een auto onder een strenge en gecontroleerde fabrieksgarantie is dit een goede oplossing, U kan de powerbox voor de rit naar de autodealer zelf verwijderen en nadien terugplaatsen.
Wat zijn de nadelen van een powerbox?
Een powerbox verandert de waarde die naar de motor ECU worden gestuurd. Goedkope powerboxen hebben dan ook regelmatig het probleem dat men de juiste afstelling niet kan vinden (te veel rookvorming en/of CO2-uitstoot) door de simplistische functies

Vragen over chiptuning bij C.T.H.

Hoe lang moet ik mijn wagen missen voor chiptuning?
Nadat er een afspraak gemaakt is, hebben wij aan de meeste auto's ongeveer 2 tot 3 uur werk. De tijd die wij nodig hebben om uw auto te chippen, vindt u terug op de detailfiche van uw wagen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze tijd kan veranderen, simpelweg omdat iedere auto anders reageert op de chiptuning en wij indien nodig enkele aanpassingen moeten doen om uw wagen optimaal af te stellen. Door de glazen ramen kan u ons achter de pc zien en via het beeldscherm in de wachtzaal ziet u ons in de werkplaats. Zo ziet u exact wat wij doen met uw wagen.

Wij leveren nooit wagens af als we niet tevreden zijn met het eindresultaat of als de resultaten van de chiptuning niet aan onze afspraken met u voldoen. Zo kan het gebeuren dat de chiptuning wat langer duurt, maar dit is wel beter voor de kwaliteit van de chiptuning en uw wagen.
Wat als de auto een software update krijgt?
Bij de moderne auto's is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt die de aangepaste software overschrijft. Mocht dit gebeuren, dan plaatsen wij onze individuele software terug in uw auto voor de beperkte prijs van 175 euro.
Krijg ik garantie op de chiptuning van C.T.H. Chiptuning?
C.T.H. bvba geeft altijd vijf jaar garantie op de goede werking van onze software en het door ons gebruikt materiaal. Wij garanderen de opgegeven vermogenstoename indien de motor in goede staat is. Verder geeft C.T.H. bvba ook vijf jaar garantie op een software update met de plaatsingskosten van 75 euro.

C.T.H. bvba geeft twee jaar aanvullende motorgarantie tot de auto twee jaar oud wordt (maximaal 120.000 kilometer op de teller) of een motorgarantie van drie maanden tot de auto vier jaar oud wordt (maximaal 120.000 kilometer op de teller).

Tot slot is het ook mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten voor uw wagen. Vraag naar onze voorwaarden voor meer informatie over deze verzekering.
Waarom is het belangrijk dat iedere chiptuning van de auto gebeurt met individuele en geteste software?
De autofabrikant moet met meerdere zaken rekening houden bij het kiezen van een programma: Ten eerste heeft hij de anti-vervuilingwetgeving die per land verschilt. De gemakkelijkste methode om een hoge productie te halen, is om hetzelfde geknepen programma te leveren onafhankelijk van het land waar de auto zal geleverd worden. Meestal zijn deze programma's zelfs zuiverder dan wat de wet voorschrijft. Dit omdat de fabrikant zo ook in de toekomst geen problemen zal hebben om aan deze wetten te voldoen. Omdat hij niet voor elke motor een individueel programma kan maken, moet hij voor een veilig programma kiezen omdat de mechanische toleranties verschillen van motor tot motor.

Om deze reden moeten we bij een chiptuning dit altijd individueel doen om zo de grens te vinden van de toleranties van de desbetreffende auto. Het is normaal dat de ene wagen niet dezelfde toleranties heeft als een gelijkaardige andere wagen en daarom is een individueel programma per wagen noodzakelijk. Alle bedrijven of tuners die hetzelfde programma proberen te verkopen, zijn enkel geïnteresseerd in de commerciële zijde van het beroep. Een slecht/onaangepast programma kan uw motor beschadigen!
C.T.H. Chiptuning buitenkant
meteen contact?
waar vindt u ons?
C.T.H. Chiptuning
Klein Siberiëstraat 1A
3900 Overpelt
Limburg, België
Openingsuren
Maandag 08:00u - 18:00u
Dinsdag 08:00u - 18:00u
Woensdag 08:00u - 18:00u
Donderdag 08:00u - 18:00u
Vrijdag 08:00u - 18:00u
Zaterdag 08:00u - 12:00u
Zondag gesloten
C.T.H. Chiptuning
by devenox